Vijf jaar geëist tegen politiemol Mark M.

Naast een celstraf eist het OM dat de voormalig agent tien jaar lang geen publieke functie mag uitvoeren.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Tegen de voormalig politieagent Mark M. is dinsdag vijf jaar celstraf geëist voor het op grote schaal verkopen van vertrouwelijke informatie aan de onderwereld. Ook wil het Openbaar Ministerie (OM) dat de zogeheten ‘politiemol’ tien jaar geen publieke functie mag uitvoeren.

Twitter avatar MarcelHaenen Marcel Haenen ‘Rotste appel sinds tijden’ ex-politieagent Mark M. uit Weert moet volgens Openbaar Ministerie wegens verkopen gehe… https://t.co/ieaZSnrXzS

De officier van justitie stelde volgens ANP in de rechtbank in Den Bosch dat M. zich tussen 2011 en 2015 schuldig maakte aan corruptie, computervredebreuk, schending van het ambtsgeheim, witwassen, bezit van valse paspoorten en deelname aan een criminele organisatie. De 31-jarige man uit Weert zou “een karrenvracht” aan geheime informatie verkocht hebben.

Lees over Mark M.: De gangen van de politiemol zijn nog steeds ondoorgrondelijk

Zelf heeft M. eerder toegegeven dat hij geheime informatie onrechtmatig uit politiecomputers heeft verzameld. Dit deed hij af als “een soort hobby”. Tegelijkertijd heeft hij altijd ontkend dat hij deze informatie ook heeft verkocht. Donderdag komt de verdediging van M. aan het woord. De uitspraak volgt op 19 februari.