Transport

Tekort vrachtwagenchauffeurs stijgt door groeiende economie

Transportbedrijven hebben last van een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs. De vraag naar chauffeurs is sinds het voorjaar van 2016 flink opgelopen, constateert uitkeringsinstantie UWV. Aan het eind van het derde kwartaal van 2017 waren er zevenduizend openstaande vacatures, een toename van 36 procent vergeleken met een jaar daarvoor. De arbeidsmarkt is in bijna alle regio’s in Nederland krap tot zeer krap, met uitzondering van Groningen. Vooral voor het binnenlands vervoer is een groot tekort aan chauffeurs. De schaarste komt onder meer door de aantrekkende economie. Daardoor worden meer producten en materialen vervoerd. Verder speelt de vergrijzing onder chauffeurs een rol. De afgelopen jaren zijn er te weinig nieuwe chauffeurs opgeleid. (ANP)