The Cranberries

Zangeres Dolores O’Riordan (46) plotseling overleden

Dolores O’Riordan, zangeres van de Ierse band The Cranberries, is maandag overleden. De 46-jarige O’Riordan overleed volgens de Ierse publieke omroep RTÉ in Londen, waar ze aanwezig was bij een korte studiosessie. De doodsoorzaak is nog onbekend. De Ierse rockband werd bekend in de jaren negentig met nummers als ‘Linger’, ‘Dreams’ en het protestlied ‘Zombie’. Van dat laatste lied, uit 1994, wordt algemeen aangenomen dat het gaat over twee kinderen die de dood vonden bij bomaanslagen van de IRA in de Engelse plaats Warrington in het jaar ervoor. The Cranberries verkochten meer dan veertig miljoen albums. In mei vorig jaar zou de band met een strijkorkest in Carré optreden, maar dit werd afgelast: de tour werd ingekort omdat O’Riordan last had van haar rug. (NRC)