Olympisch kampioene

Amerikaanse turnster Simone Biles: ik ben misbruikt door arts

Simone Biles, de succesvolste turnster ter wereld, heeft een verklaring op Twitter en Instagram geplaatst waarin ze zegt misbruikt te zijn door de voormalige arts van het Amerikaanse turnteam Lawrence ‘Larry’ Nassar. Eerder zeiden andere topturnsters, onder wie Gabby Douglas, Aly Raisman en McKayla Maroney, al misbruikt te zijn door de arts. Zij werden aangemoedigd door de #MeToo-beweging om met hun verhalen naar buiten te komen. „De meesten van jullie kennen me als een vrolijk, lachend en energiek meisje”, schrijft de 20-jarige Biles. „Maar de laatste tijd voel ik me gebroken en hoe harder ik probeer de stem in mijn hoofd te negeren, des te luider die schreeuwt.” Biles won op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 vijf medailles, waarvan vier gouden en één bronzen. (NRC)