Nieuwe cao

Loonsverhoging en duizend vaste banen voor streekvervoer

Vakbonden FNV en CNV hebben een akkoord bereikt met werkgevers over een nieuwe cao in het openbaar vervoer. Ze hebben afspraken gemaakt over de werkdruk, een loonsverhoging van 8,3 procent in drie jaar en een vaste baan voor duizend uitzendkrachten, meldt FNV. De afspraken gelden voor twaalfduizend medewerkers in het streekvervoer die werkzaam zijn bij bedrijven als Connexxion, Arriva, Syntus, Qbuzz en EBS. Van hen is 80 procent lid van FNV of CNV; de leden van de vakbonden kunnen nog stemmen over het resultaat van de onderhandelingen. Het akkoord komt na een grootschalige staking door het streekvervoer op 4 januari. Vervolgens werd er met nieuwe stakingen gedreigd voor deze dinsdag, maar die werden afgeblazen omdat een akkoord ophanden was. (NRC)