Minstens 48 gewonden bij schoolbusongeluk in Duitsland

Door een onbekende oorzaak raakte een volle schoolbus van de weg en kwam tot stilstand tegen een winkel.

De schoolbus raakte om een onbekende reden van de weg en kwam tegen een winkel tot stilstand.
De schoolbus raakte om een onbekende reden van de weg en kwam tegen een winkel tot stilstand. Foto Rene Priebe/DPA via AP

Bij een ongeluk met een schoolbus in het Duitse Eberbach zijn 48 mensen gewond geraakt, van wie tien ernstig. Dat meldt de politie van Mannheim. Onder de gewonden zijn 43 kinderen tussen de 9 en vijftien jaar oud.

De volle schoolbus raakte dinsdagochtend rond 7.00 uur van de weg. Na meerdere auto’s te hebben geraakt kwam de bus tot stilstand door frontaal tegen een elektronicawinkel te botsen. Op foto’s is te zien dat de voorkant van het voertuig zwaar vervormd is. De politie kan nog niet zeggen waarom de bus van de weg raakte.

Hulpdiensten rukten uit met drie traumahelikopters en tien ambulances. De kinderen die vooraan in de bus zaten liepen de meest ernstige verwondingen op, meldt de Süddeutsche Zeitung. De gewonden zijn naar omliggende ziekenhuizen gebracht. De kinderen die ongedeerd bleven, zijn in de buurt opgevangen.

Het ongeluk vond plaats ten oosten van Mannheim in de deelstaat Baden-Württemberg.