Recensie

Recensie

Mediteren op ski’s

Chilly Snow biedt een welkome afleiding van alle post-apocalyptische avonturen. In vergelijking met bovenstaande games is deze van ontwikkelaar Voodoo bijna een meditatie-app. In Chilly Snow begin je bovenaan een eindeloze piste en moet je op je ski’s blijven staan terwijl je op weg naar beneden slalomt. Door zachtjes of iets harder te tikken op het scherm schuif je door de sneeuw; woosh, woosh. Die besturing is even wennen, maar je hebt die al snel onder de knie. Ritmisch en kalm tikkend met je vinger, waan je je op wintersport. Alleen een frisse bries in je gezicht ontbreekt.

De graphics van Chilly Snow zijn van dezelfde minimalistische snit als die van de prachtige puzzelgame Monument Valley. Het is daarom jammer dat lange advertenties de meditatieve ambiance verstoren. Knal je uit de bocht, tegen een boom of de zijkanten van je scherm op, dan spoelen meteen de neonkleuren van gok- en golfspellen alle rust uit je kop. In de game zit een mogelijkheid om voor geld de advertenties te vermijden, maar die werkt niet. Het is onbegrijpelijk dat ontwikkelaar Voodoo ondanks klachten van gebruikers in de App Stores deze functie nog niet heeft gerepareerd. Chilly Snow is geen instant klassieker als Monument Valley, maar een beetje gebruiksvriendelijkheid was een stap in de goede richting geweest.