Flixbus blijft groeien en maakt winst

Het bedrijf vervoerde in 2017 twee miljoen reizigers naar, vanuit en binnen Nederland.

Het aantal reizigers steeg in 2017 met 30 procent.
Het aantal reizigers steeg in 2017 met 30 procent. Foto Evert Elzinga/ANP

Busvervoerbedrijf Flixbus blijft groeien. Zowel het Duitse moederbedrijf als de Nederlandse tak Flixbus B.V. maakten in 2017 voor het eerst winst.

Afgelopen jaar reisde bijna twee miljoen reizigers naar, vanuit en binnen Nederland met Flixbus. Een toename van 30 procent ten op zichte van 2016. Toen reisden zo’n 1,4 miljoen Nederlanders met Flixbus.

Lees ook: Een reportage over een reis met de Flixbus: FlixBus komt te laat en er is geen wifi. Maar iedereen is tevreden

In 2018 wil het bedrijf het netwerk gaan uitbreiden, vooral met verbindingen tussen Nederland, België en Duitsland en verbindingen tussen steden en luchthavens. Ook wil Flixbus een applicatie lanceren waarmee passagiers de chauffeurs kunnen beoordelen.

Flixbus biedt sinds 2013 goedkope busritten aan tussen Europese steden als concurrent van nationale en internationale spoorwegmaatschappijen. In Nederland kunnen reizigers met Flixbus naar zestien steden reizen. Sindsdien is Flixbus uitgebreid naar 26 landen en 200.000 dagelijkse verbindingen. Vanuit Nederland rijdt Flixbus naar tien Europese landen.