Vervroegde verkiezingen

Formatie van interim-regering voor Sint-Maarten afgerond

De formatie van een interim-regering op Sint-Maarten is afgerond. Dat heeft de gouverneur van het eiland Eugene Holiday bekendgemaakt. De nieuwe tijdelijke regering wordt deze maandag beëdigd. Op 26 februari zijn er vervroegde verkiezingen. Volgens de gouverneur wordt de regering gevormd door ministers die prioriteit geven aan onder meer de wederopbouw van het eiland, de afspraak met Nederland over financiële hulp en het afronden van de begroting voor 2018. Leona Marlin-Romeo wordt premier. De vorige regering onder leiding van William Marlin werd begin november weggestuurd door het parlement. Aanleiding was het verzet van Marlin tegen de voorwaarden die Nederland had gesteld aan financiële hulp na de orkaan Irma. (NRC)