Tunesië

Protest helpt

Foto Hassene Dridi/AP

De regering van Tunesië heeft bijna 60 miljoen euro (170 miljoen dinar) uitgetrokken voor armenhulp in het land. Zo’n 250.000 families moeten zo geholpen worden. Dat besluit werd genomen in reactie op de protesten tegen recent aangekondigde belasting- en prijsverhogingen. Onder meer de prijzen van brandstof zijn verhoogd, alsmede de belasting op auto’s en telefoon- en internetgebruik.

Veel Tunesiërs zijn ontevreden over de sociaal-economische ongelijkheid in het land. Het geld dat nu is vrijgemaakt, is bedoeld voor de lage- en middenklasse waaronder arme gezinnen en pensioengerechtigden.

Vrijdag en zaterdag kondigden oppositieleiders en activisten een nieuwe reeks demonstraties in Tunis aan.

Vrijdag werden nog eens 150 demonstranten opgepakt waarmee het totaal aantal arrestaties uitkwam op zo’n achthonderd. (Reuters)