Spaans voetbal

Barcelona wint, Madrid is de weg kwijt

FC Barcelona heeft voor de eerste keer sinds 2007 een competitiewedstrijd tegen Real Sociedad in San Sebastián gewonnen. De Catalanen zegevierden met 4-2, na een achterstand van 2-0. Een belangrijke rol was weggelegd voor Luis Suárez, de Uruguayaanse spits zorgde na de rust voor 2-2 en 3-2. Messi tekende voor het slotakkoord met zijn 366ste doelpunt in de Primera División. De Argentijn is de eerste speler met dit aantal goal op zijn naam in een van de vijf grote Europese competities (Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland). Tot zondag deelde hij het record met de Duitser Gerd Müller. Barcelona is dit seizoen nog ongeslagen in de Spaanse competitie en heeft een voorsprong van negen punten op nummer twee Atlético Madrid.

Titelverdediger Real Madrid raakte verder achterop door een thuisnederlaag tegen Villarreal. Pablo Fornals maakte in het Santiago Bernabéu-stadion in de 87ste minuut het enige doelpunt. Het was de vierde competitienederlaag voor Real, dat slechts één punt uit de laatste drie duels haalde en nu op de vierde plaats staat met een achterstand van zestien punten op Barcelona. Trainer Zinédine Zidane, die vorige week zijn contract tot de zomer van 2020 verlengde, wist het na de blamage tegen Villarreal ook even niet meer. „We hebben goed gespeeld, maar ons eerste doelpunt wilde maar niet vallen. Vraag me niet waarom. Dit verdienen we niet”, zei de Fransman. Ook verdediger Dani Carvajal zocht naar oorzaken voor de crisis in Madrid. „Alles zit tegen, het lijkt alsof we midden in een tornado zitten. Toch blijven we in elkaar geloven.” (ANP)

    • Pieter de Vries