Tennis

Bertens begint Australian Open met zege, Venus Williams verliest

Kiki Bertens heeft de tweede ronde van de Australian Open in Melbourne bereikt. De Nederlandse won in drie sets van Catherine Bellis, van wie ze vorig jaar op Roland Garros had verloren. De achttienjarige Amerikaanse won de eerste set na een tiebreak, daarna was het de beurt aan Bertens: 6-4 en 6-2. De eerste set duurde ruim een uur, de volgende twee elk ruim een half uur. De als dertigste geplaatste Nederlandse staat voor de tweede keer in haar loopbaan in de tweede ronde van de Australian Open, de eerste keer was in 2015. Een grote verrassing in Melbourne was de uitschakeling van Venus Williams. De 37-jarige Amerikaanse verloor in de eerste ronde van de Zwitserse Belinda Bencic (6-3, 7-5). Williams was vorig jaar in Melbourne nog finaliste en was deze editie als vijfde geplaatst. (ANP)

    • Pieter de Vries