Skiën

Marcel Hischer toont met vijfde slalomzege op rij zijn klasse aan

Op de Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher staat dit seizoen geen maat. De 28-jarige Hirscher boekte zondag in Wengen zijn vijfde slalomzege op rij voor de wereldbeker. Hij bleef zijn Noorse rivaal Henrik Kristoffersen, de winnaar van de afgelopen twee jaar in Wengen, bijna een seconde voor op de Zwitserse piste. Hirscher schreef de afgelopen weken al de slaloms in Val d’Isère, Madonna di Campiglio, Zagreb en Adelboden op zijn naam. In Wengen, waar hij nog nooit won, was de Oostenrijker met Nederlandse moeder zondag opnieuw een klasse apart. Hirscher won dit seizoen ook al drie reuzenslaloms en gaat onbedreigd aan kop in het algemene wereldbekerklassement. Hij hoopt volgende maand op de Winterspelen in Pyeongchang zijn eerste olympische titel te veroveren. (ANP)