Premier League

Liverpool maakt in spektakelstuk eind aan ongeslagen status koploper Manchester City

Foto REUTERS

Na 22 wedstrijden zonder nederlaag is er een eind gekomen aan de ongeslagen status van koploper Manchester City in de Premier League. Liverpool bracht de ploeg van coach Pep Guardiola zondag in een spectaculaire topper de eerste nederlaag van deze competitie toe: 4-3. Na acht minuten haalde Oxlade-Chamberlain van afstand uit: 1-0. Vlak voor rust maakte Leroy Sané gelijk. Met een stiftje zette Roberto Firmino de ‘Reds’ na een uur weer op voorsprong, Sadio Mané maakte kort daarna 3-1. Mohamed Salah maakte het feest op Anfield compleet door doelman Ederson van afstand te verrassen met een boogbal: 4-1. Goals van Bernardo Silva en Ilkay Gündogan brachten de spanning in de slotfase terug, maar Liverpool kwam met de schrik vrij. (ANP)

    • Pieter de Vries