Overname

‘Brenninkmeijers willen C&A verkopen aan Chinezen’

Modeketen C&A wordt mogelijk verkocht aan Chinese investeerders. Dat meldt de website van het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van anonieme bronnen. Wie de kopers zijn, is niet bekend. Der Spiegel schrijft dat de verkoop in de afrondende fase zit. C&A is nu eigendom van de Cofra Holding, die gevestigd is in Zwitserland. Daarin zijn de financiële bezittingen van de steenrijke familie Brenninkmeijer ondergebracht. Tegenover Der Spiegel wil C&A de overnamegeruchten bevestigen noch ontkennen. Zondagavond was het bedrijf onbereikbaar voor commentaar. Moederbedrijf Cofra verklaarde: „De aanhoudende transformatie van C&A houdt ook in dat er diverse manieren gezocht worden om groeimarkten zoals China binnen te komen.” Er zijn zo’n 1.500 C&A-winkels wereldwijd, waarvan 122 in Nederland. (NRC)

    • Joram Bolle