Handbal

Nederlandse handballers zeker van deelname play-offs voor WK

De Nederlandse handballers hebben zich geplaatst voor de play-offs voor het WK van 2019. De ploeg van de IJslandse bondscoach Erlingur Richardsson versloeg België zondag in Sittard: 33-30. Nederland verzekerde zich daarmee van de eerste plaats in de groep en deelname aan de play-offs later dit jaar. De handballers wonnen vijf van de zes groepsduels. Een gelijkspel tegen België was al genoeg voor de groepswinst, maar Nederland sloot de kwalificatiereeks in stijl af. De handballers hadden constant het initiatief en stonden bij rust met 17-14 voor. De Belgen kwamen in de slotfase terug tot twee doelpunten verschil, maar Jasper Adams stelde de winst veilig. Het Nederlands mannenteam probeert al jaren aansluiting te vinden bij de wereldtop en deed slechts één keer mee aan het WK, in 1961. (ANP)

    • Pieter de Vries