Twee doden na explosie en instorting gebouw Antwerpen

Volgens de politie Antwerpen is er geen sprake van terreur. Zeker veertien mensen raakten gewond.

Foto Dirk Waem/AFP Photo

Door een ontploffing in het centrum van Antwerpen zijn twee doden gevallen. Dat heeft de Politie Antwerpen dinsdagochtend gemeld op Twitter. Zeker veertien anderen raakten gewond, van wie zes zwaargewond. De twee overledenen zijn nog niet geïdentificeerd.

Twitter avatar LPAntwerpen Politie Antwerpen Politie bevestigt: nog twee slachtoffers gevonden onder het puin, beide overleden. Slachtoffers nog niet geïdentifi… https://t.co/lBQhYilcpN

De Antwerpse politie vermoedde dinsdagochtend al dat er mogelijk nog twee mensen onder het puin lagen, omdat ze in de loop van de nacht geen contact meer met hen konden maken.

De brandweer reageerde maandagavond rond half tien op een melding van een explosie aan de Paardenmarkt, in het pand van het Italiaanse restaurant Primavera.

Oorzaak nog onduidelijk

De oorzaak van de explosie was dinsdagochtend nog onduidelijk. Volgens de politie Antwerpen is er geen sprake van terreur. Het parket van Antwerpen onderzoekt de explosie.

De knal was tot ver in de buurt te horen. Omwonenden zouden de grond hebben voelen trillen, schrijft Het Nieuwsblad.

Eén gebouw is volledig ingestort. Panden links en rechts van dat gebouw zijn voor een groot deel vernield. Op beelden op Twitter is de ravage duidelijk te zien. Volgens de Belgische krant De Standaard zijn er in totaal zeven gebouwen beschadigd.

Twitter avatar r0eland Roeland Roovers Huge explosion hits building in northern part of downtown #Antwerp at #Paardenmarkt (street) https://t.co/5pemZ78RA3
https://t.co/gGBE0Z4ZzJ

De burgemeester van Antwerpen betuigde maandagavond zijn medeleven:

Twitter avatar Bart_DeWever Bart De Wever Vanavond werd onze stad getroffen door een verschrikkelijke ontploffing. Dank aan hulpverleners die nu met opvang e… https://t.co/qDNeuc5wdq
    • Menno Sedee
    • Maartje Geels