De beul van Bernabéu maakt de Goal van het Weekend

Crisis bij Real Madrid, een geweldige topper in Engeland en een sambadoelpunt van een PSV-talent. Dat en meer in deze editie van Goal van het Weekend.

Terwijl het Real Madrid van Zinedine Zidane uit elkaar valt, heeft de verstoten James Rodriguez het steeds beter naar de zin in München. De topscorer van het afgelopen WK was in de ogen van Zizou niet meer nodig, bij Bayern maken ze maar wat graag gebruik van de behendige Colombiaan.

Uit Mexico kwam de goal van Fernando Navarro overgevlogen; geen onbekende van deze rubriek. Tegen Toluca liet de aanvaller van Leon weer eens wat fraais zien. Evenmin beroerd: deze pegel van Carlos Carmona (Sporting Gijón).

De topper in Engeland tussen Liverpool en koploper Manchester City (4-3) werd een voetbalfeest. Terwijl Gini Wijnaldum een solide wedstrijd afwerkte, waren het met name de goals van Roberto Firmino (2-1), Sadio Mané (3-1) en natuurlijk weer Mohamed Salah (4-1) die de schijnwerpers opeisten.

3. Bersant Celina (IPSWICH TOWN v Leeds United 1-0)

Ja, deze naam kan bekend in de oren klinken. Bersant Celina speelde vorig jaar op huurbasis bij FC Twente. De speler van Manchester City is nu bij Ipswich gestald en deed zaterdag namens The Tractor Boys Leeds United pijn; de ploeg die juist zo graag in de play-offs terecht wil komen om zo eindelijk eens terug te kunnen keren in de Premier League.

2. Sam Lammers (Fluminense v PSV 0-1)

Met de komst van miljoenenaankoop Maximiliano Romero leek het perspectief van spits Sam Lammers bij PSV te verbleken. Maar het jeugdproduct liet in Florida zien dat hij klasse heeft. Nu nog even Luuk de Jong slijten aan het Mexicaanse América.

1. Pablo Fornals (Real Madrid v VILLARREAL 0-1)

Wat is er aan de hand met Real Madrid? De ploeg verloor voor het eerst sinds mei 2009 opeenvolgende thuisduels in La Liga en staat na negentien duels 19 punten achter FC Barcelona. Nog nooit was het gat tussen de twee na de eerste helft van een seizoen zo groot. Zaterdag bleek Pablo Fornals de beul van Bernabéu, maar wel een gracieuze beul:

    • Jules Seegers