Bomgordel

Dubbele zelfmoordaanslag in Irak: tientallen doden en gewonden

Bij een dubbele zelfmoordaanslag in het centrum van Bagdad zijn maandag zeker zestien mensen gedood en 65 mensen gewond geraakt. Dat meldt het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie van Volksgezondheid sprak van respectievelijk 26 doden en 90 gewonden. De verwachting is dat het dodental nog stijgt. De aanslagen hadden plaats tijdens spitsuur op een drukke markt op het centrale plein in Bagdad. Ooggetuigen vertelden dat twee mannen hun bomgordel tot ontploffing brachten bij een aantal bouwvakkers. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar draagt de signatuur van IS. De explosies leidden tot opschudding onder de bevolking van Bagdad waar het aantal aanslagen flink is gedaald sinds Irak recent grote delen van het land heroverd heeft op IS. (AP)

    • Anouk Eigenraam