Turks vliegtuig schiet van landingsbaan bijna zee in

Het vliegtuig bleef hangen op een klif naast het vliegveld van Trabzon. De passagiers en bemanningsleden kwamen met de schrik vrij.

Foto Ihlas News Agency (IHA) / REUTERS

Een vliegtuig van de Turkse luchtvaartmaatschappij Pegagus Airlines raakte zaterdagavond van de landingsbaan en schoot vervolgens bijna de Zwarte Zee in. Het vliegtuig bleef hangen op de klif. De passagiers en bemanningsleden kwamen met de schrik vrij.

De Boeing 737-800 kwam van Ankara en landde op het vliegveld van Trabzon, een stad aan de noordoostkust van Turkije, toen het van de baan raakte. Aan boord waren 162 passagiers, twee piloten en vier man aan cabinepersoneel. Er zouden alleen wat lichte verwondingen zijn geconstateerd. Op beelden is te zien dat het vliegtuig slechts op enkele meters van de zee tot stilstand kwam.

    • Anouk Eigenraam