Voetbal

‘Robin van Persie (34) keert terug bij Feyenoord’

Robin van Persie als Feyenoorder, in 2003. Foto Koen Suyk/ANP

Robin van Persie (34) keert terug bij Feyenoord. Dat meldden AD en VI vrijdagavond. Van Persie zou deze zaterdag medisch worden gekeurd door de regerend landskampioen. Feyenoord zou hem in elk geval voor de komende anderhalf jaar willen vastleggen. De aanvaller begon in de jeugdopleiding bij Excelsior, maar stapte op jonge leeftijd over naar Feyenoord. Van 2001 tot 2004 speelde Van Persie in het eerste van Feyenoord, waarmee hij in 2002 de UEFA Cup won. In 2004 verhuisde hij naar Arsenal. Na een succesvolle periode in Londen nam Manchester United hem over. Sinds 2015 stond hij onder contract bij het Turkse Fenerbahce, maar daar kwam hij niet veel meer aan spelen toe. Hij debuteerde in 2005 voor het Nederlands elftal en speelde 102 interlands. Daarin scoorde hij 50 maal. Hij is daarmee topscorer aller tijden van Oranje. (NRC)