Onderhoud

Nieuwe Binnenweg moet opnieuw opengebroken

De Nieuwe Binnenweg moet deze zomer opnieuw open gebroken worden. De aannemer van de nieuwe tramhalte tegenover de Kraftbar, heeft een stalen pin die dient als bliksemafleider door de leiding van de stadsverwarming geslagen. Door het ontstane gat in de leiding kwam woensdagochtend heet water tussen de stoeptegels omhoog. Het zand onder de nieuw aangelegde stoep stroomde weg.

Pas tegen de avond arriveerden de lassers die het gat moesten dichten. „Omdat de meesten nog vakantie hebben”, zei een monteur van Eneco die hen moest optrommelen. Er kwam de hele middag stoom van de stoep af en de bewoners in het aangrenzende appartementenblok zaten in de kou.

Hoewel het gat aan het begin van de avond gedicht was, moet een deel van de straat toch weer open deze zomer, zei de monteur van het Rotterdamse energiebedrijf. „Het water van de stadsverwarming heeft een temperatuur van 120 graden Celsius. Daardoor is de isolatie om allerlei leidingen kapot gegaan. Die moeten vernieuwd worden. Mogelijk moet de vloer van de winkels hierachter ook open.” Volgens de monteur had de aannemer een kaart van de leidingen die onder de grond zitten. „Maar die heeft hij kennelijk niet gebruikt.”