In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Elvis Presley-imitator Sean Wright poseert bij de Elvis Express trein in Sydney vlak voor het vertrek naar het jaarlijks Elvis Festival in New South Wales, Australië.
Foto Daniel Munoz/Reuters
In de Filipijnen was afgelopen week het Feest van de zwarte Nazarener. Tijdens het festival wordt in een grote processie een zwart beeld door de straten van Manilla naar een kerk gedragen. Honderdduizenden gelovigen lopen mee.
Foto Erik De Castro/Reuters
Dit is Khansa, een acht maanden oude orang-oetan in de Singapore Zoo. De dierentuin probeert de ernstige bedreigde aapsoort in stand te houden. Dit is de 46ste succesvolle geboorte in Singapore Zoo.
Foto Wong Maye-E/AP
De navigator Daniel Elena ligt in het zand nadat zijn auto is gecrasht tijdens de Dakar Rally, ergens tussen San Juan De Marcona en Arequipa in Peru. Elena raakte gewond aan het borstbeen. Na de crash gaf de Franse coureur Sebastien Loeb de race op.
Foto Franck Fife/AFP
Een Syrische man en vrouw met het lichaam van een van hun kinderen in de stad Douma. Het kind Amir raakte gewond tijdens bombardementen in het dorp Saqba en overleed later in Douma.
Foto Hamza Al-Ajweh/AFP
Grote lichtgevende sculpturen van Afrikaanse dieren in het Foucaud Park in Gaillac tijdens het Lantern Festival.
Foto Eric Cabanis/AFP
De voorbereidingen in Beijing voor het bezoek van de Franse president Emmanuel Macron. Later op de dag werd Macron verwelkomd door zijn Chinese collega Xi Jinping.
Foto How Hwee Young/EPA
De St Lambertus kerk in Erkelenz-Immerath wordt gesloopt om plaats te maken voor een mijnbedrijf. Inwoners van het dorp waren al eerder verhuisd.
Foto Federico Gambarini/AFP
In Pietrosani, Roemenië wordt elk jaar tijdens Driekoningen een traditionele paardenrace gehouden. De paarden worden vooraf gedoopt in heilig water.
Foto Vadim Ghirda/AP
Paus Franciscus met cadetten van de Italiaanse Guardia di Finanza in Vaticaanstad.
Foto Max Rossi/Reuters
Een acrobaat van Circo del Sol in actie, met op de achtergrond de heuvel Urca in Rio de Janeiro. Later raakte deze acrobaat geblesseerd aan zijn been – wat leidde tot een korte stop van Circo del Sol.
Foto Marcelo Sayao/EPA
Sneeuw in Moskou. De temperatuur in de Russische hoofdstad daalde deze week naar -2, door de zware wind voelde dat als min 6.
Foto Kirill Kudryavtsev/AFP
Bliksemschichten vlakbij het Sydney Olympic Park waar op dat moment de Duitse Angelique Kleber speelde tegen de Tsjechische Lucie Safarova.
Foto Craig Golding/Reuters
In Benin werd afgelopen week het Nationale Voodoo Festival gevierd. Pakweg 60 procent van het 6,3 miljoen inwoners tellende land praktiseert voodoo.
Foto Salym Fayad/EPA
Een luchtfoto van Fort Pannerden, omgeven door hoog water van Waal en Rijn.
Foto Remko de Waal/ANP
Voorbereidingen voor de optocht tijdens het Magh Bihu Festival in India.
Foto Anuwar Hazarika/Reuters
Rebecca Hickson (links) en Sarah Turnbull zijn deze week getrouwd in Newcastle, Australië. Sinds 9 januari mogen mensen van hetzelfde geslacht officieel trouwen in Australië.
Foto Dan Himbrechts/EPA
Een kamer in het olympisch dorp in Sestriere, Italië is bezaaid met sneeuw. Afgelopen week werd het dorp geteisterd door hevige sneeuwval – ongeveer 29 mensen werden geëvacueerd, niemand raakt gewond. Wegens de hevige sneeuwval hebben autoriteiten gewaarschuwd voor lawines in het gebied.
Foto Alessandro Di Marco/EPA
Hevige modderstromen, veroorzaakt door stormen in Burbank, Californië. Vijf mensen zijn daarbij omgekomen.
Foto Robyn Beck/AFP
In Ierland werd afgelopen week het jaarlijkse kerstboom gooien gehouden.
Foto Clodagh Kilcoyne/Reuters