Ambassadeur

Pete Hoekstra neemt zijn uitspraken over no-goareas en verbrande politici alsnog terug

Foto Robin van Lonkhuijsen

De nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, neemt zijn uitspraken over in Nederland bestaande „no-go areas” en politici die zouden worden „verbrand” alsnog terug. In De Telegraaf zei Hoekstra vrijdag dat dit een „verkeerde stelling” is die „gewoon fout was”. Tijdens een ontmoeting met de pers op woensdag was Hoekstra nog niet zover. Hij weigerde toen ondanks herhaalde vragen op zijn uitspraken terug te komen. De foute voorstelling van zaken waar Hoekstra geen afstand van wilde nemen, kreeg de afgelopen dagen ook veel aandacht in Amerikaanse media. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken distantieerde zich vervolgens van de uitspraken die Hoekstra in 2015 had gedaan. (NRC)