Thuiskok

Kipcurry met pistachenoten

Recepten voor curry’s wil ik altijd uitproberen. Ik ben dol op de rijke, kruidige -en liefst pittige- sauzen waarin het vlees heerlijk zacht gaart. Deze op basis van pistachenoten, kip en flespompoen klinkt zeer goed. Ideaal om het weekend mee in te luiden.

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui in 6 tot 8 minuten glazig, tot de ui verkleurt. Voeg de kip en de zwarte peper toe en schroei de kip aan alle kanten in 1 minuut dicht, zonder dat de kip bruin wordt. Voeg de koriander met de kardemom, de chilipeper, de gemberwortel, de knoflook, de pistachenoten toe aan een blender, schenk er zoveel water bij dat alles is bedekt en pureer tot een groene, gladde pasta zonder klontjes.

Schep de kip goed om en roer de currypasta erdoor. Schenk er zoveel koud water bij dat de kip net onderstaat. Bestrooi flink met zout en laat 1 uur op laag vuur garen. Breng indien nodig verder op smaak met zout en roer de flespompoen en de babymaïs erdoor. Zet het vuur hoger en laat nog 30 minuten koken, tot de flespompoen en de maïs zacht en gaar zijn. Garneer met koriander en serveer met rijst of geroosterd naanbrood.