Ontgroeningen

Rambam: verenigingen proberenimagoschade te beperken

De makers van het BNNVARA-programma Rambam blijven achter hun veelbesproken uitzending van donderdag staan, waarin de ontgroeningsperiode van studentenverenigingen undercover werd gefilmd. De uitzending raakte in opspraak nadat een Rotterdams aspirant-lid dat een hoofdwond zou hebben opgelopen, ontkende dat dat tijdens de ontgroening zou zijn gebeurd: Rambam zou twee personen hebben samengevoegd. In een reactie laat eindredacteur Milada Stipetic weten dat dit „niet de lezing” is van hun redacteur. Stipetic noemt het een poging om de imagoschade te beperken en er „een welles-nietesverhaal” van te maken. „Zo wordt de aandacht afgeleid van waar het hier inhoudelijk om zou moeten gaan: worden de gedragscodes nageleefd bij ontgroeningen?”