Minister: Air France-KLM biedt op Alitalia

Het bedrijf heeft samen met EasyJet een bod hebben uitgebracht op de luchtvaartmaatschappij, zegt het Italiaanse kabinet.

Foto Alessia Pierdomenico/Bloomberg

EasyJet en Air France-KLM hebben een bod uitgebracht op de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat heeft de Italiaanse minister voor Industrie Carlo Calenda vrijdag gezegd in een televisie-interview, meldt Reuters. Details van het bod zegt hij niet te kennen. Wel zei de minister dat er in totaal drie biedingen zijn uitgebracht.

Alitalia verkeert in grote financiële problemen. Er werden drie commissarissen aangewezen om te onderhandelen met een partij die de maatschappij zou kunnen redden. Naast het gecombineerde bod van EasyJet en Air France-KLM hebben volgens Reuters ook de Amerikaanse investeringsmaatschappij Cerberus en de Duitse carrier Lufthansa op Alitalia geboden. Hoewel de Italiaanse overheid een gouden aandeel heeft in het bedrijf, zei de minister de details rond de biedingen nog niet te kennen.

Lees meer over de problemen bij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij: Koper gezocht voor brokkenpiloot Alitalia

Bij Alitalia werken 12.000 mensen. Naar verwachting heeft de maatschappij in 2017 ruim 3 miljard euro omzet gedraaid, maar 199 miljoen euro verlies. Air France-KLM heeft eerder een aandeel gehad in de maatschappij, maar liet dat vanwege de problemen bij het bedrijf verwateren.

Air France-KLM wilde vrijdag tegenover Reuters niet reageren op uitlatingen van minister Calenda.