Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

AFP
 1. Eerst uit de VS gezet, dan vermoord


  Wat gebeurt er met illegale immigranten die de Verenigde Staten worden uitgezet? The New Yorker schreef er een aangrijpende longread over. Tip van redacteur Maarten Dallinga.

 2. Duiding van het ‘hyper-masculine’ Zuid-Afrika

  Je hoeft niet van cricket te houden (laat staan de regels te begrijpen) om dit portret van de Zuid-Afrikaanse cricketer Hashim Amla te waarderen. Sport bleek vaker een goede manier om het “hyper-masculine” en “door ras geobsedeerde” Zuid-Afrika te duiden. Tip van voormalig zuidelijk Afrika-correspondent Peter Vermaas.

 3. ‘Oprah als president belichaamt de dood van de Amerikaanse politiek’


  Correspondent Melle Garschagen tipt een scherpe column van Edward Luce in de Financial Times over waarom Oprah Winfrey als president de dood van de Amerikaanse politiek belichaamt.

 4. Eén granaat veranderde hun leven

  “They used to tell me I was beautiful”, zegt de 9-jarige Syrische Qamar. Zes jaar geleden werd het huis waarin zij en haar zusje sliepen getroffen door een granaat. Hun kleding vloog in brand en ze kregen derdegraads brandwonden. De BBC publiceerde een droevige video over de meisjes.

 5. De opkomst en ondergang van de ‘perfecte tatoeage’


  Correspondent Juurd Eijsvoogel tipt een stuk over de opkomst en ondergang van het “Arschgeweih”, de ‘perfecte tatoeage’ . Een mooi verhaal over een tragische geschiedenis, grondig uitgezocht en geestig opgeschreven door de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.