Box Consultants

‘Vermogensbeheerder verdacht van fraude’

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of een vermogensbeheerder die werkt voor leden van het Koninklijk Huis zich schuldig heeft gemaakt aan miljoenenfraude. Dit meldt het Financieele Dagblad vrijdag. Het zou gaan om Box Consultants, gevestigd in Waalre. Volgens de krant zou hoofdverdachte Remy M. ruim 8 miljoen euro aan provisies, verdiend met buitenlandse beleggingen, niet aan klanten hebben uitgekeerd maar aan Box zelf en aan een eigen vennootschap. Het FD vond 51 beleggingsrekeningen die leden van het Koninkrijk Huis hebben of hadden lopen bij de vermogensbeheerder. M. zou in 2015 na invallen van opsporingsdienst FIOD vier dagen in voorarrest hebben gezeten. De advocaten van M. en van de firma Box betogen dat hun cliënten onschuldig zijn. De gang van zaken met de provisies zou tot 2014 gewoon geoorloofd zijn geweest en bovendien „volstrekt gebruikelijk”. (NRC)