VS

Rechtszaak om dossier over banden Trump met Russen

Michael Cohen, advocaat van Amerikaanse president Trump, spant een rechtszaak aan tegen Buzzfeed omdat de nieuwssite vorig jaar een dossier publiceerde over het samenspannen van Trump met de Russische regering. In het dossier staat dat Cohen in Praag een ontmoeting met Russen heeft gehad om de financiering van Russische trollen te bespreken, die in de verkiezingsstrijd tegen Trumps opponent Hillary Clinton werden ingezet. Volgens Cohen is hij nooit in Praag geweest en heeft hij nooit met Russische overheidsdienaren gesproken. De betrouwbaarheid van de veelal niet geverifieerde informatie in het dossier werd na de publicatie in januari 2017 meteen in twijfel getrokken, maar speelt sindsdien wel een rol in de officiële onderzoeken naar de banden van Trump met de Russen. (NRC)