Thuiskok

Frisse salade

Je kunt nooit genoeg recepten voor salades hebben. Het is, naast de soepen, een ideale manier om groenten makkelijk en smakelijk voor te bereiden. Deze salade van knolselderij is fris, met een beetje zoet van de sinaasappels en wat pit door de mosterd. Dankzij de Griekse yoghurt kom je ook meteen aan je proteïnen.

Schil de knolselderij en snijd in hanteerbare stukken (meestal is 3 prima). Rasp grof op een staande rasp of snijd met behulp van een foodprocessor in reepjes. Roer de kool, de gehakte bladpeterselie (houd iets apart voor de garnering), het karwijzaad, de yoghurt, de mosterd en de olijfolie in een kom goed door elkaar. Rasp de schil van de sinaasappels fijn boven de kom en schep opnieuw door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Schil de sinaasappels. Snijd hiervoor met een scherp mesje de boven- en onderkant van de sinaasappels af. Leg de sinaasappels op het snijvlak en snijd de schil en het witte vlies weg, tot je overal het oranje vruchtvlees ziet. Snijd elke sinaasappel doormidden, snijd in halve schijfjes en halveer deze. Voeg de sinaasappel toe aan de knolselderijsalade en schep voorzichtig door elkaar. Bestrooi met de rest van de bladpeterselie en serveer direct.