Pakistan

Doden bij demonstraties om vermoorde 7-jarige

Pakistan is in de ban van het vermoorde zevenjarig meisje Zainab. Ze is rondom de stad Kasur het twaalfde slachtoffer in twee jaar, aldus de BBC. Inmiddels is één moordenaar gekoppeld aan vijf van de vermoorde meisjes. Dinsdag werd Zainab op een vuilnisbelt gevonden, verkracht en gewurgd. De autoriteiten doen te weinig aan het voorkomen van de kindermoorden, vonden de demonstranten die woensdag de straat op gingen. Tijdens een poging het politiebureau binnen te komen, schoot de politie. Twee demonstranten kwamen om. In heel Pakistan kwamen woensdag de protesten los. Filmsterren en Pakistaanse cricketspelers eisen dat de moordenaar gevonden wordt. De internationaal cricketspeler Mohammad Amir liet via Twitter weten dat hij „walgde van de maatschappij waarin hij leefde” en plaatste er de breed opgepakte hashtack #JusticeForZainab bij. (NRC)