Overval

Deel van buit van juwelenroof in Parijse Ritz-hotel teruggevonden

Een deel van de buit van een juwelenroof woensdagavond in Parijs is teruggevonden. Dat meldt de Franse politie. Vijf gewapende overvallers overvielen woensdag de juwelierszaak in het luxueuze Ritz-hotel. De dieven sloegen met bijlen de vitrines in. Zijn leken er in eerste instantie vandoor te gaan met een buit van naar schatting 4,5 miljoen euro. Toen ze wilden vertrekken, waren de deuren van het Ritz automatisch vergrendeld. De drie personen die nog binnen waren zijn gearresteerd. Een van de overgebleven verdachten ging er met een auto vandoor, de ander op een scooter. De persoon op de scooter reed vervolgens in op een voetganger en verloor een zak met sieraden en horloges. Hoeveel er wel buit is gemaakt, is onduidelijk. De twee ontsnapte verdachten worden gezocht door de politie. (NRC)