NRC Media

Adjunct Egbert Kalse verlaat hoofdredactie NRC

Egbert Kalse, adjunct-hoofdredacteur van NRC, stapt na vijf jaar uit de hoofdredactie. Hij gaat in de loop van dit jaar werken op de zakelijke afdeling van NRC. Dat heeft de hoofdredactie van NRC woensdag bekendgemaakt.

Volgens hoofdredacteur Peter Vandermeersch is Kalse van groot belang geweest bij het gelijkschakelen van avondkrant NRC Handelsblad en ochtendblad nrc.next en het opbouwen van de website. Hij zegt dat Kalse „een groot gevoel voor humor” heeft, en een „groot hart voor de organisatie en de mensen”.

Egbert Kalse (Vianen, 1973) begon bij de regionale krant Dagblad De Limburger en kwam in 1999 bij NRC Handelsblad, waar hij werkte voor de redactie economie en de parlementaire redactie in Den Haag. Het is nog niet bekend wie Kalse gaat opvolgen. (NRC)