Energie

Boren naar olie in zee bij Florida toch niet toegestaan

Er mag toch niet naar olie geboord worden voor de kust van Florida. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. De beslissing komt vijf dagen nadat de regering van president Trump de regels voor het boren op zee zó verruimde dat boren naar olie en gas in vrijwel alle federale wateren wordt toegestaan. Daar kwam veel kritiek op, met name uit milieubeschermingshoek. De draai komt na druk van de Republikeinse gouverneur van Florida Rick Scott die ambities heeft om senator te worden en daarin gesteund wordt door Trump. Minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke motiveerde de draai met de woorden dat „Florida duidelijk uniek is”. Trump wil boren uitbreiden zodat Amerika meer eigen energie produceert. (NRC)