Chipsprobleem

Onderzoek geeïst naar handel met voorkennis Intel-topman

Twee Amerikaanse senatoren willen een onderzoek naar het handelen van Intel-topman Brian Krzanich. Die verkocht afgelopen najaar een groot pakket aandelen, voordat bekend werd dat bepaalde Intel- chips door een ontwerpfout kwetsbaar zijn voor hackers. Vorige week kwam aan het licht dat sommige processoren van Intel en concurrent AMD niet goed beschermd zijn. De chips zijn verwerkt in miljarden computers, tablets en smartphones. Het beveiligingslek werd al in juni vorig jaar ontdekt, ruim voordat Krzanich ruim 20 miljoen dollar aan aandelen verzilverde. Senatoren Jack Reed en John Kennedy willen weten of Krzanich schuldig is aan handel met voorkennis en manen beurstoezichthouder SEC en het ministerie van Justitie onderzoek te doen. (ANP)