arbeidsvoorwaarden

Microsoft gooit vaderschapsverlof fors omhoog naar zes weken

Werknemers van Microsoft krijgen voortaan recht op langer verlof bij de geboorte van hun kind of voor de zorg voor een zieke naaste. De Nederlandse afdeling van het IT-concern maakte woensdag bekend dat werknemers bij de geboorte van hun kind zes weken vaderschapsverlof krijgen, in plaats van de wettelijke twee dagen. Het zwangerschapsverlof gaat van zestien naar twintig weken. Ook hebben werknemers recht op vier weken zorgverlof bij ziekte van een naast familielid. Microsoft voert de maatregelen wereldwijd door. Het concern telt in Nederland zo’n 1.000 werknemers. Het verruimen van verlofregelingen past in een trend die is aangewakkerd door internationale techbedrijven. Het Nederlandse ING voerde in juli een maand vaderschapsverlof in. (NRC)