rechtszaak

Kort na aanhouding bekende Michael P. moord op Anne Faber

Twee dagen na zijn aanhouding in oktober heeft Michael P. de moord op en de verkrachting van Anne Faber bekend. Dat werd deze woensdagochtend duidelijk tijdens de pro-formazitting in de rechtbank Utrecht. Verdachte P., niet op de zitting aanwezig, vertelde volgens de officier van justitie „stap voor stap” wat er is gebeurd. Michael P. wordt verdacht van vrijheidsberoving, verkrachting en moord op Anne Faber. Zij is tussen 29 september en 8 oktober vermoord om de daaraan voorafgaande verkrachting onder dreiging van een mes te verhullen, zo werd duidelijk. P. gaat vanaf 15 januari naar het Pieter Baan Centrum voor observatie. Omdat het een niet-inhoudelijke zitting was, is er niet in gegaan op „vragen die bij veel mensen leven over wat is precies is gebeurd”, aldus de voorzitter. (NRC)