Oud-adviseur Trump

Steve Bannon vertrekt bij rechtse nieuwssite Breitbart News

Stephen K. Bannon, de voormalige strategisch adviseur van president Trump, vertrekt bij Breitbart News, de Amerikaanse spreekbuis van de alt-right-ideologie. Dat heeft Breitbart dinsdagavond bekendgemaakt. Bannon was afgelopen zomer al weggestuurd uit het Witte Huis en weer teruggekeerd naar de nieuwsorganisatie. In de afgelopen dagen raakte hij in opspraak in conservatieve kring omdat hij in het boek Fire and Fury van de Amerikaanse journalist Michael Wolff uithaalde naar het Witte Huis en naar de zoon van president Trump. Bannons kritiek op Trump viel niet goed bij de familie Mercer, een van de financiers van Breitbart. Een jaar geleden was Bannon nog een invloedrijke adviseur in het Witte Huis, nu zit hij zonder platform en zonder financiën om zijn conservatieve ideeën te verspreiden. (NRC)