Ontslagen

Eenderde van de banen weg bij onderzoekstak Philips Lighting

Bij Philips Lighting verdwijnt de komende tijd eenderde van de arbeidsplaatsen op de onderzoeksafdeling. Het bedrijf bevestigt een bericht hierover in het Eindhovens Dagblad. In totaal verdwijnen 118 van de 350 banen bij de afdeling die op de Eindhovense High Tech Campus is gevestigd. Met de ingreep denkt het bedrijf de onderzoeksafdeling efficiënter te kunnen laten werken. Een woordvoerder: „We komen uit de conventionele verlichting en richten ons steeds meer op slimme verlichtingssystemen en het Internet of Things.” De banen die verdwijnen zijn daarvoor minder relevant. Philips Lighting werd twee jaar geleden afgesplitst van het Eindhovense moederbedrijf. Daarbij ging tweederde van de afdeling Philips Research naar Philips zelf en eenderde naar de nieuwe lichtdivisie. (NRC)