Mariëtte Patijn

Vicevoorzitter FNV vertrekt met kritiek uit vakbondsbestuur

Vicevoorzitter Mariëtte Patijn van de vakbond FNV vertrekt na ruim vier jaar uit het bestuur van de bond. Ze mist „eensgezindheid en daadkracht”, laat ze weten in een verklaring. In een brief aan het ledenparlement van de vakbond, waaruit Het Financieele Dagblad citeert, beschrijft Patijn grote verdeeldheid binnen het bestuur. Door „langdurige discussies” ervoer Patijn dat ze „vooral binnen in plaats van buiten aan het strijden” was. Patijn was het langstzittende dagelijks bestuurslid van de FNV. Voorzitter Han Busker zegt in een verklaring het vertrek te betreuren. „Het beeld dat zij schetst wordt niet gedeeld en herkend door de rest van het bestuur.” De vakbond wilde verder geen toelichting geven. Haar opvolger zal worden gekozen door het ledenparlement. (NRC)