Lezersonderzoek: heeft #MeToo de seksuele moraal veranderd?

De redactie van NRC wil graag weten hoe lezers tegen de #MeToo-discussie aankijken. Geef uw mening via een korte vragenlijst.

Foto iStock

Sinds een tweet van actrice Alyssa Milano medio oktober met de hashtag #MeToo is er wereldwijd veel gediscussieerd over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Producers, regisseurs, acteurs en andere bekende personen kwamen om hun gedrag onder vuur te liggen. In Nederland zorgde rapper Boef voor ophef. Honderd Franse vrouwen, onder wie actrice Catharine Deneuve, lieten deze week een duidelijk tegengeluid horen. Zij vinden dat de MeToo-discussie ontspoord is en van vrouwen „eeuwige slachtoffers” dreigt te maken. „We verdedigen de vrijheid om te ontrieven, onmisbaar voor de seksuele vrijheid”, schrijven zij in een opiniestuk in dagblad Le Monde van woensdag.

De redactie van NRC wil graag weten hoe lezers tegen deze discussie aankijken. Geef uw mening via een korte vragenlijst.

Antwoorden worden gebruikt voor een redactioneel artikel. U kiest zelf of u de enquête anoniem wilt invullen of niet. Uw gegevens worden niet gebruikt voor promotionele doeleinden en niet opgeslagen in onze database.

Doe mee met het onderzoek en ga naar de vragenlijst: verandert de seksuele moraal sinds de #MeToo-beweging?