Geowetenschappen

Geen geld meer voor Utrechtse studieclub wegens ‘seksisme’

Het bestuur van de faculteit geowetenschappen van de Universiteit Utrecht heeft de financiering van de studievereniging Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging opgeschort vanwege „het gebruik van een zangbundel met seksistische liedteksten”. Dat laat het bestuur weten in een verklaring na vragen van NRC. Het faculteitsbestuur is „geschrokken van de teksten en vindt deze onaanvaardbaar en ontoelaatbaar”. De faculteit laat een nader onderzoek instellen door een onafhankelijke partij. In de bundel staan teksten die zijn geschreven en worden gezongen door de eerstejaars tijdens het jaarlijkse introkamp. In vijf van die liederen worden vrouwen „veldwerksletten” of „kuthoeren” genoemd. (NRC)

Aardwetenschappers pagina 11