Recensie

Recensie

Belle & Sebastian weer puur en onschuldig

Elk nieuw nummer van het weinig productieve maar om zijn muzikale naïviteit geliefde Belle & Sebastian wordt beschouwd als een kleinood. Daarom was het vorige album een tegenslag: op Girls in Peacetime klonken de nummers voor Belle & Sebastian-begrippen lomp, door gierende keyboards en een al te gestaald geluid.

Gelukkig keert de Schotse groep op de nieuwe EP, met opnieuw een typische uitvoerige B&S-titel, ‘How To Solve Our Human Problems (Part 1)’ terug naar de bekende stijl van puur en onschuldig. De onschuld van nummers als ‘Fickle Season’ en ‘We Were Beautiful’ zit hem in de jubelende koorzang en orgeldeuntjes en de onderstroom van ploppende bastonen - nostalgisch maar niet stoffig. De vraag uit de titel wordt overigens niet beantwoord. Of het zou ‘door meesterlijke liedjes’ moeten zijn.

Belle & Sebastian treedt op: 19/2 Carré, Amsterdam.