Thuiskok

Pastinaaksoep met appel

Soep is altijd een goed idee. Ik heb nooit de groentensap-rage van dieetgoeroes begrepen, als je ook kunt kiezen voor smakelijke en voedzame soepen. Ik zou zelf alleen wat zuiniger zijn met de olie, want dan krijg je zo’n olielaagje en dat maakt de soep onnodig machtig en vettig. Tenzij u daarvan houdt, natuurlijk.

Schenk zoveel plantaardige olie in een grote pan dat de bodem van de pan is bedekt, voeg de ui toe en bak in 6 tot 8 minuten op middelhoog vuur glazig. Voeg de gemberwortel, het fijngestampte venkelzaad en het fijngestampte kardemomzaad toe en meng goed. Roer de pastinaak en de appel erdoor. Laat een paar minuten zweten zonder te bakken, tot de pastinaak zacht is.

Schenk de groentebouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat 45 minuten zachtjes koken, tot de pastinaak makkelijk gepureerd kan worden. Roer de mierikswortel erdoor, haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste consistentie.

Besprenkel eventueel met wat pompoenpitolie, bestrooi met peper en serveer.