Schaatsen

Sven Kramer verlengt contract tot en met 2020

Sven Kramer blijft langer schaatsen. Foto Vincent Jannink/ANP
Sven Kramer blijft langer schaatsen. Foto Vincent Jannink/ANP

Sven Kramer gaat na de Winterspelen in februari in Zuid-Korea nog zeker twee jaar door met schaatsen. De 31-jarige Fries heeft zijn contract met Team LottoNL-Jumbo met twee jaar verlengd, tot en met 2020. Mogelijk zet hij zijn loopbaan daarna ook nog voort. Na zijn actieve schaatscarrière zal Kramer in elk geval betrokken blijven bij de ploeg van de huidige succescoach Jac Orie. Het oude contract van Kramer liep dit jaar na Pyeongchang 2018 af. De drievoudig olympisch kampioen had vorig jaar zomer bevestigd dat hij was benaderd door KPN om een eigen schaatsploeg te beginnen, mogelijk ook met Orie. Bij de ploegpresentatie eind oktober liet Kramer zijn toekomst nog open. Kramer rijdt sinds het seizoen 2014-2015 voor LottoNL-Jumbo. Hij veroverde onder leiding van Orie drie wereldtitels allround, drie Europese titels allround en zes keer goud bij de WK afstanden. (ANP)