NetzwerkDurchsetzungsgesetz

Tweet over ‘idioot’ van Duitse minister door eigen wet gewist

Het verdwijnen van een 7 jaar oude tweet van de Duitse demissionaire minister van Justitie, Heiko Maas, van Twitter leidt in Duitsland tot veel leedvermaak. Maas is verantwoordelijk voor een wet die bedoeld is om haatzaaien tegen te gaan op social media, het Netzwerkdurchsetzungsgesetz. Tegenstanders van links en rechts verwijten hem echter dat hij met die wet de vrijheid van meningsuiting beperkt. Of die althans overlaat aan de smaak van Twitter en Facebook. Nu blijkt dat een tweet van Maas zelf waarin hij SPD-prominent en populistische bestsellerschrijver Thilo Sarrazin een „idioot” noemt, geschrapt. Dat zou overigens ook een ambtenaar gedaan kunnen hebben, schrijft de Süddeutsche Zeitung.

Commentaar pagina 17
    • Frank Vermeulen