Techbeurs

Polsband met stankcapsule moet aanrander afschrikken

Een stinkdier om je pols – dat is eigenlijk de meest treffende omschrijving van de armbanden van Invi. De Nederlandse startup maakt polsbandjes die in geval van nood een penetrante stank verspreiden, die bijvoorbeeld aanranders moet afschrikken. Deze week wil Invi investeerders vinden op de CES, de grootste techbeurs ter wereld, in Las Vegas. In een bedreigende situatie trek je hard aan het Invi-bandje (59,95 euro, eenmalig bruikbaar), waardoor een capsule met een chemisch middel breekt. De geur die vrijkomt, draagt volgens Invi honderd meter ver en ruikt „gasachtig” en „erg smerig”. Invi waarschuwt dat de stank „hoofdpijn, duizeligheid en irritatie van huid en ogen” kan veroorzaken. Gevaarlijk is het chemische goedje in de armband niet, zegt de fabrikant. (NRC)