Spanje

Record voor Messi, rode kaart voor Costa bij rentree in Madrid

FC Barcelona heeft het eerste competitieduel van 2018 gewonnen. De koploper in Spanje boekte in de thuiswedstrijd tegen Levante de vierde competitiezege op rij: 3-0. Lionel Messi maakte zijn 365ste doelpunt in de Spaanse competitie en evenaarde hiermee het record van Gerd Müller. De Duitser maakte in de Bundesliga 365 doelpunten en was daarmee tot zondag de enige voetballer in een van de vijf grote Europese voetbalcompetities die dit was gelukt. Barcelona heeft negen punten voorsprong op nummer twee Atlético Madrid, dat zaterdag met 2-0 won van Getafe. Bij Atlético werd de Diego Costa uit het veld gestuurd. Na zijn doelpunt liet de van Chelsea teruggekeerde spits zich uitgebreid ‘knuffelen’ door de uitzinnige fans. Het leverde hem zijn tweede gele kaart en een uitsluiting op. (ANP).