Schansspringen

Grand Slam voor König Kamil

Foto’s AP, EPA, AFP

De Vierschansentournee eindigde zaterdag in Bischofshofen. Ook de vierde en laatste wedstrijd van dit jaarlijkse schansspringevenement werd gewonnen door Kamil Stoch. De Pool werd daarmee na Sven Hannawald (2001-2002) de tweede skispringer die het kwartet wedstrijden van de Vierschansentournee twee keer achter elkaar wint. Stoch zegevierde vorige week eerst in Oberstdorf en was ook, met afstand, de beste tijdens het traditionele nieuwjaarsspringen op de grote schans van Garmisch-Partenkirchen. De tweevoudig olympisch kampioen van Sotsji 2014 bleef op koers voor een ‘grand slam’ door donderdag in Innsbruck weer te winnen. Stoch won ook de vorige editie van de Vierschansentournee, maar zegevierde toen alleen in Bischofshofen. (ANP)