Rotterdam

Zeven leden motorclub gearresteerd bij inval in café

De politie heeft vrijdagavond bij een inval in een Rotterdams café zeven leden van motorclub Kings Syndicate gearresteerd. Dat is zaterdag bekendgemaakt. Bij de inval in de wijk Beverwaard trof de politie wapens en drugs aan. Ondersteund door een arrestatieteam vielen agenten om 20.45 uur binnen. Op dat moment waren er rond de vijftig leden van motorclub Kings Syndicate in het café. Toen die werden gefouilleerd trof de politie onder meer vier vuurwapens, meerdere messen, een boksbeugel en een stroomstootwapen aan. Ook hadden sommige leden „gebruikershoeveelheden” drugs bij zich. De politie was getipt over de bijeenkomst, en dat er mogelijk vuurwapens aanwezig zouden zijn. Kings Syndicate is een afsplitsing van No Surrender, waarvan leider Klaas Otto al langere tijd in voorarrest zit. (NRC)